Palmiery z cynamonem
dodano: 28 Października 2013r.
Palmiery to jedne z najłatwiejszych a tym samym najefektowniejszych ciasteczek, pod warunkiem, że korzystamy z gotowego ciasta francuskiego. W oryginale ciasteczka te robi się jedynie z dodatkiem cukru, ja postanowiłam troszeczkę je zmodyfikować dodatkiem cynamonu-wyszły świetnie, polecam.

Składniki
Ciasto francuskie schładzamy w lodówce przez min. 1 h. W miseczce mieszamy cukier z cynamonem. Ciasto rozwijamy, posypujemy przyprawami i zawijamy w rulon wzdłuż dłuższego boku - z każdej strony do połowy długości. Ciasto zawijamy w papier i chłodzimy przez kolejne 20 minut w lodówce. W tym czasie piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni a blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto kroimy nożem na plastry o grubości 1 cm i rozkładamy na blaszce. Ciastka pieczemy około 15-20 min na złoty kolor, studzimy na kratce.
Smacznego!
Smacznego!
(średnia ocen: 0.0)

Podaj wynik działania 2 + 2